Volle maan

Gepubliceerd op 31 december 2018 13:46

Heb jij dat gevoel ook?  Dat gevoel om persé naar buiten te willen om dat moois te kunnen aanschouwen?  Ik vind het persoonlijk nóg mooier als het licht bewolkt is...  Kleine schapenwolkjes die geel en rood kleuren rondom de maan.  Een beeld dat zó vredig is...  Zó sereen...

Maar als je zoals ik het sterrenbeeld Kreeft (maankind) met je meedraagt, zoals vele anderen met mij, zullen dit fenomeen misschien nét iets anders ervaren...  Onrustige nachten...  Niet door het licht, want ik vind het heerlijk als dat door mijn raam naar binnen valt.  Nee, het heeft op één of andere manier te maken met energie.  Die dagen heb ik veel meer energie.  Energie die je niet alleen 's nachts wakker houdt, maar overdag voorziet van een tomeloze drive.

Meer motivatie...  Meer ideeën...  Meer creatieve oprispingen....  Verder kijken dan normaal...  Nog meer vechtlust...  Spijkers met koppen slaan...  Je sensitiviteit viert hoogtij...  Maar ook emotioneler...

Volle maan...  Baken in de nacht...  Symbool van de cycli van het leven...  

De maan wordt gezien als de moeder...  symbool voor vruchtbaarheid...

De zon wordt gezien als de mannelijke kracht...

 

Afgelopen langste nacht van 22 december stond de maan voor een EEN NIEUW BEGIN.

Na de winterzonnewende op 21 december, keert het licht nu weer langzaamaan  terug.  De tijd om jezelf klaar te maken voor de groeikracht die heel langzaam gaat toenemen.  De tijd om zaken achter je te laten en alvast schoon schip te maken voor nieuwe zaken die straks ruimte nodig hebben om te kunnen ontwaken.

 

De IJSMAAN op 21 januari 2019 staat voor DIEPGANG en ZUIVERING.  In deze koude periode zitten de zaadjes nog in donkere diepten.  Klaar om te ontkiemen, maar nog niet zichtbaar.  De zuiverheid van deze maan zal helderheid geven over welke zaadjes van je plannen zichtbaar mogen worden.  Maak het daarom helder in je hoofd en huis, om dit te kunnen zien als de tijd rijp is.

 

De SNEEUWMAAN op 19 februari 2019 staat voor KIEMKRACHT.    In deze periode kun je bedenken welke zaadjes voor jou belangrijk zijn om kiemkracht te geven.  Voel in je ziel wat je wilt laten groeien.  Is dit écht wat het moet zijn!   Ontvang deze avond de maanenergie en laat je echte plan ontkiemen.

 

De LENTEMAAN op 21 maart 2019 staat voor BESCHERMING.  Bescherm je plannen die je hebt laten ontkiemen bij de Sneeuwmaan en vraag deze avond aan aartsengel Michaël om je hierin bij te staan. 

 

De MAAN VAN ONTWAKEN op 19 april 2019 staat voor WEDERGEBOORTE.   De wedergeboorte van de natuur is de energie van deze maan.  In deze periode zal je je als opnieuw geboren voelen.   Gebruik deze maanenergie om je wensen en plannen die je hebt te gaan uitvoeren.  Schrijf deze avond je plan voor aankomende periode en onderneem stappen!   Ontwaak en bewonder de cycli van de natuur  (buiten).

 

De GRASMAAN op 18 mei 2019 staat voor GROEI.   Sta even stil bij je plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn.  Voel hierbij dankbaarheid en liefde die je ervaren hebt en schenk deze gevoelens aan de groeikracht van de natuur!

 

De PLANTMAAN op 17 juni 2019 staat voor BESTEMMING.  De ontwikkeling van je plannen/zaadjes die je een paar manen geleden hebt geplant, hebben nu een bestemming gevonden.  Ze hebben tijd nodig om verder te rijpen en te volgroeien.  Met deze maan kun je rustig afwachten en de bestemming van je plannen/zaadjes wat ruimte geven. 

 

De MAAN VAN DE ROOS op 16 juli 2019 staat voor OFFER.  Een mooie tijd om te overdenken (spiritueel)  wat je hebt vergaard en hiervoor je dankbaarheid te uiten.  Dit kun je doen door je medemens of moedertje aarde iets te schenken, wat ze een stukje op weg helpt of beter maakt.

 

De MAAN VAN HET WEERLICHT op 15 augustus 2019 staat voor WIJSHEID.  Een tijd om te overdenken wat je hebt geoogst (spiritueel) de afgelopen periode.  Op deze avond kun je mediteren om misschien meer inzichten te verkrijgen.

 

De OOGSTMAAN op 14 september 2019 staat voor ONSTERFELIJKHEID.  Deze maan geeft inzichten over de cyclus van het bestaan.  De oogst van nu is het zaad voor later. Bekijken wat er nu genoeg waarde heeft om als zaad voor de toekomst te dienen en wat je niet langer nodig hebt om opnieuw geboren te laten worden in de volgende cycli.  Vraag de oogstmaan om je hierin inzichten te geven.

 

De JACHTMAAN op 13 oktober 2019 staat voor TRANSFORMATIE. Een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar.  Maak een balans op.  Kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welke zaken je wilt wegjagen.  Vraag eventueel hulp van je voorouders om je hier inzichten in te geven.

 

De BLOEDMAAN op 12 november 2019 staat voor OVERLEVEN.   In deze periode kun je als dank voor wat je in de afgelopen periode hebt verkregen, bijvoorbeeld in de vorm van tijd, je tijd aan iemand geven of geef iets weg zonder daar iets voor terug te verwachten of te vragen.

 

De BOOMMAAN op 12 december 2019 staat voor LOSLATEN.  De laatste maan van de cyclus, wordt alleen ingevoegd als er een volle maan valt tussen 10 en 20 december, wat 7 keer voorkomt in 19 jaar.  Elke vrucht die nu de grond raakt zal het hoogstwaarschijnlijk niet overleven.  Het is de afstervende natuur die losgelaten mag worden, maar wel met het vertrouwen dat dit in de lente vanzelf weer aan zal trekken.

Voor elke donkere dag, zal er een zonnige dag tegenover staan!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.