Ik kán me zo voorstellen dat je veel vragen hebt over HYPNOSE...

Daarom ga ik nu proberen het een en ander uit te leggen over het effect van HYPNOSE.  Mocht je daarna nog steeds vragen hebben, laat dan in het onderstaande formulier een berichtje achter met je vragen, die ik dan zo snel als mogelijk zal beantwoorden.

 

De eerste vraag die ik me zo kan voorstellen, is danook:

 

- Is HYPNOSE gevaarlijk?

HYPNOSE heeft níets met slaap te maken. Sterker nog: je focust je aandacht en je bewustzijn op je lichaam of een bepaald voorwerp, waardoor je je bewustzijn juist verhoogt en extra alert wordt, terwijl je lichaam zich ontspant. 

HYPNOSE is dus géén verlies van controle, maar krijg je juist éxtra controle!  De therapeutische HYPNOSE kan iemand nóóit dwingen iets tegen zijn of haar wil te zeggen of te doen!!

HYPNOSE is een effectieve manier om je weer lekker in je vel te voelen, zónder medicatie.  De Hypno-therapeut begeleidt je op een professionele manier en zal je niet aan je lot overlaten. Mochten er later nog vragen rijzen, kun je altijd contact opnemen. Of je krijgt een berichtje met advies of laat je langskomen voor een aanvullende sessie. Het ligt er ook aan waar het om gaat.  Soms zijn er ook meerdere sessies nodig voor een probleem. 

Een professionele Hypnotherapeut zal je áltijd optimaal begeleiden en er áltijd voor zorgen dat je met een positief gevoel uit de trance komt.

 

Dus NEE, HYPNOSE is NIET gevaarlijk! 

 

- Kom ik altijd weer uit die trance toestand?

JA!  ALTIJD!  De instructie van de HYPNO-therapeut om de trance te beëindigen, zorgt er voor  dat je weer in je normale bewustzijnstoestand komt!  Zelfs zonder instructie zal je zelfstandig weer je normale staat bereiken. 

 

- Waarom heb ik dan een instructie van de therapeut nodig, als ik er ook vanzelf uitkom?

Omdat de therapeut precies weet hóe en wannéér de sessie te beëindigen.  Anders zou je op elk moment uit je trance kunnen treden, terwijl je op dat moment misschien in een herbeleving zit. Elke sessie dient pósitief afgerond te worden, zodat je er geen onvervuld of naar gevoel aan over houdt.

Eenmaal in trance, kan de therapeut door verschillende technieken, methodes en suggesties, verbeteringen en gedragsveranderingen teweeg brengen.

 

- Kan ik wel in trance gebracht worden?

In principe kan iedereen in trance gebracht worden, alhoewel er verschillende gradaties bestaan.  Iemand die het doodeng vindt zal ook meer gespannen zijn en duurt het altijd iets langer voordat iemand dan totale ontspanning bereikt. Iemand die zich per definitie verzet tegen hypnose, zal ook niet in trance raken. 

Er bestaat ook geen ander vak dat zo gebukt gaat onder gebrek aan een algemeen aanvaarde definitie als HYPNOSE. Jammergenoeg wordt het nog steeds door velen tot grote onzin gebombardeerd. Ik zeg maar op z'n oud Hollands: 'wat de boer niet kent, dat vreet ie niet'...  HYPNOSE is een fantastische therapie om iemand van onverwerkte gebeurtenissen te bevrijden, angsten op te heffen, psychosomatische pijnen te elimineren enz. enz. enz. 

 

-Waarom kan mijn huisarts mijn probleem niet oplossen?

HYPNOSE inplaats van chemie... Het zijn jammergenoeg nog steeds 2 verschillende werelden:  De wetenschap en de natuurlijke genezing. Het reguliere systeem kent alleen FEITEN, zoals zij ook daadwerkelijk geleerd hebben. De ZIEL of het ONDERBEWUSTZIJN is niet tastbaar, maar wel net zo belangrijk als het LICHAAM!  En godzijdank dat er artsen en chirurgen zijn, om het disfunctioneren van ons lichaam op te lossen! 

Een dokter kan je probleem in zoverre oplossen, dat hij je medicijnen voorschrijft. Er zijn mogelijkheden te over om je aangenamer in je vel te laten zitten. Pijnstillers, anti-depressiva's, kalmeringsmiddelen etc. Het grote verschil is dat medicijnen symptoombestrijders zijn en het probleem niet oplossen, terwijl HYPNOSE zónder medicijnen het probleem kan oplossen! 

Heb je een schrijnend probleem dat je al jaren dwarszit en er nog steeds buikpijn over hebt, kan een medicijn je daar niet bij helpen. Wil je je hele probleem niet meer voelen of mee geconfronteerd worden, zal de medicatie verhoogd moeten worden om afstand te creëren tot je probleem. Het probleem is dan wel of je verdoofd door de medicijnen, nog wel in je dagelijks leven kunt functioneren. Zolang het probleem niet wordt opgelost, zal medicatie een must blijven, met als gevolg verslaving aan medicijnen of drugs...

 

- Kan ik me later herinneren wat er gezegd is?

Jazéker!  Dát is juist het mooie van HYPNOSE!  Het is alleen je lichaam dat zich ontspant en je geest extra alert wordt!  Álles wat de Hypnotherapeut zegt hóór je en praten kan je óók!  Het is door je geestelijke FOCUS waardoor je kunt graven in je eigen DATABANK (onderbewustzijn) waarin al je eigen informatie van je leven en daarvóór is opgeslagen, waar je normaal gesproken (door verstopte ervaringen of 'vergeten') niet bij kunt. Juist het opgraven van weggestopte negatieve ervaringen, zorgt voor verwerking, met als uiteindelijk gevolg GENEZING!

 

- Maar als het in mijn zogenaamde DATABANK staat, dan moet ik dat toch weten?

De menselijke geest is een prachtig en krachtiger fenomeen dan je zou denken. Je geest is heel goed in staat negatieve gebeurtenissen te blokkeren, zodat je het niet hoeft te herbeleven. Toch is dat herbeleven je genezing!  Het klinkt misschien niet logisch, maar je geest is zó'n krachtige, onzichtbare macht, dat het ervoor kan zorgen dat het bijvoorbeeld bij een groot verlies, een onzichtbaar muurtje om je heen bouwt, om het verdriet en de pijn die op dat moment te groot is om te kunnen hendelen, je er tegen beschermd.

Na verloop van tijd moet dat muurtje langzamerhand af gaan brokkelen wanneer je het beter aankunt, zodat je stukje bij beetje kunt gaan verwerken. Houd je geest onbewust dat muurtje in stand, omdat jij het verdriet nooit onder ogen wilt zien, zal dat een blokkade gaan vormen, waardoor je hard of verbitterd kunt raken. Je empathie voor anderen kan zich keren, door anderen bijvoorbeeld met een verlies op een onverschillige, harde manier te benaderen. Door dat muurtje om je heen kan het zelfs zover komen, dat je nooit meer kunt huilen, de emoties geen uitweg meer kunnen zoeken, met als waarschijnlijk gevolg: depressiviteit, agressiviteit, fysieke pijn, lusteloos, vermoeid tot zware vermoeidheid. Gevolgen waardoor je niet verder kunt. HYPNOSE zorgt ervoor dat je stukje bij beetje emoties ophaalt uit je onderbewustzijn, waardoor je stapje voor stapje kunt gaan verwerken, met als uiteindelijk gevolg: GENEZING!

 

-Maarre... als het te heftig wordt tijdens zo'n hypnose, kan ik het dan zelf stoppen?

Maak je geen zorgen.  De Hypnotherapeut wéét wanneer het genoeg is en schat dat in.  Als het te heftig wordt, zal er een pauze ingelast worden door je voor even terug te laten keren naar je lichaam.  Een tweede poging zal, als je daar aan toe bent, geprobeerd worden.  Lukt dit niet, dan zal de Hypnotherapeut op een positieve en ontspannen manier de sessie eindigen, waardoor je er altijd een goed gevoel aan over houdt.

 

Is HYPNOSE schadelijk voor mijn gezondheid?

Het tegendeel is waar!  Op een verantwoorde manier worden problemen of blokkades opgeruimd, waardoor je lichaam gezonder wordt en oude klachten vaak verminderen of verdwijnen!

 

Kunnen alleen gevoelige mensen worden gehypnotiseerd?

Nee, absoluut niet!  Iedereen is weleens op een bepaalde manier in 'trance'. Bijvoorbeeld als je verdiept bent in een spannend boek of film, iedereen kent ook het fenomeen 'staren'. Het focussen op een bepaald iets, brengt je eigenlijk al onder HYPNOSE.  Ongeveer 85% van de mensen is hypnotiseerbaar en ongeveer 10% is zelfs in staat een heel diepe trance te bereiken.

 

Als je hypnotiseerbaar bent, heb je dan een zwakke geest?

Nee!  Bij HYPNOSE wordt gebruik gemaakt van ontspannings- en andere technieken, die bijna bij iedereen effectief werken.  Ook zelfverzekerde of zelfs dominante mensen zijn prima hypnotiseerbaar.

 

Móet ik ontspannen zijn om in trance te kunnen raken?

Nee!  Door je op een probleem te concentreren, focus  je je op één onderwerp van je totale bewustzijn en raak je vanzelf in trance.  Als je je bijvoorbeeld richt op je grootste angst of verdriet dat in je zit, kom je vanzelf in een hypnotische toestand.

 

Kan de hypnotiseur je dwingen je diepste geheimen te vertellen?

Alleen jíj bepaalt wat je wilt vertellen!  Dit zal gerespecteerd worden.  Bovendien is de Hypnotherapeut moreel verplicht tot geheimhouding!

 

 

Wil je meer weten, laat dan een berichtje achter, waarop ik z.s.m. zal reageren!